Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, για την εύρυθμη λειτουργία του Εκπαιδευτηρίου και κυρίως για την ανέγερση κτηρίου στέγασής του, εντός του οικοπέδου «Κατσάνη», που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Μυτιλήνης για τον σκοπό αυτό.
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς του έχει ως εξής:

     ΑΝΑΦΟΡΑ
                                                                         ΠΡΟΣ :
                                                                                    Tον Υπουργό Παδείας
Βουλή των Ελλήνων


Καταθέτω την από 26/5/2008 επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, στην οποία εκφράζεται η εύλογη ανησυχία τους, αλλά καταθέτουν και σωστές προτάσεις για το ζήτημα της ανέγερσης του Εκπαιδευτηρίου που θα εξυπηρετήσει τα παιδιά τους.
Επιβάλλεται το Υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) να επαναπροσδιορίζει τον προγραμματισμό του ώστε:
Να αξιοποιηθεί το υφιστάμενο διαθέσιμο προς το σκοπό αυτό κτίριο, του αρχοντικού Κατσάνη, που χωροταξικά εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών και για τις ανάγκες του οποίου (απαιτούμενες επεκτάσεις – προσθήκες) έχει τροποποιηθεί το ΓΠΣ του Δήμου Μυτιλήνης.
Η υπαγωγή της ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης στα προγράμματα ΣΔΙΤ δίκαια προκαλούν τις ανησυχίες των γονιών και κηδεμόνων, αφού ουσιαστικά φαίνεται ότι έτσι το όλο θέμα παραπέμπεται στις καλένδες.

Η κοινωνία της Μυτιλήνης απαιτεί πειστικές εξηγήσεις για τον αποπροσανατολισμό που επιχειρεί σήμερα το Υπουργείο και ο ΟΣΚ στο χρονίζον αυτό ζήτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης, από τους οποίους απαιτεί λύση εφικτή και διεξοδική.